Blog webekm.com the ekm.

Download from BIGTheme.net free full premium templates

 

La scoala eram foarte ambitioasa avand si de la cine invata, mama mea fiind educatoare.

Celor din jur le placea sa ma auda cantand din folclor, dar primeam dojeneli ca ar fi trebuit sa cant ceva mai vesel, pentru varsta mea.

 

            In ciuda naturii mele optimiste, mereu cu initiativa, imi alegeam melodii populare cu tema minora. Parca prevedeam ca o sa cant despre o Jertfa si un crucificat, Rascumparatorul.

 

            Am inceput sa invat sa cant la acordeon, instrument care ii placea tatalui meu si am intrat in componenta Ansamblului Ciobanasul din Galati tintind sa devin solista acestuia. Timpul insa mi-a oferit alte oportunitati, marete. Am fost tinuta la distanta de o forta necunoscuta, care ma lamurea ca nu toate erau benefice vietii mele. Am fost zdrobita de propriile ambitii si cautari zadarnice nefiind constienta de realitate pana intr- o zi, cand mi s-a descoperit Calea, Adevarul si Viata.

 

       Atunci, in1994, am cantat ”O, scumpa zi”si am inceput o viata noua, firava, dar cu temelii divine.

 

       Pentru a-mi prelucra vocea, darul primit de la Dumnezeu Insusi, m-am inscris la canto clasic, la Scoala de Arte din Galati, la clasa renumitilor profesori, Pinghireac. 

 

       M-am casatorit cu Florin Balcan  si, in 1999, a venit primul nostru copilas, Lucian.

 

       Activitatea mea muzicala a inceput lucrand cu copiii bisericii. In urma studiului teoriei muzicale si a versurilor cantarilor, prezentam cu ei ceea ce invatam.  Am finalizat aceasta activitate cu ”VESTITORII HARULUI(2001).

 

       Apoi, fiind insufletita de o dorinta vie de a fi roditoare in lucrarea lui Dumnezeu si dandu-mi seama ca am gasit la studio persoana potrivita, care ma va sprijini neconditionat pe plan muzical, profesorul Ovidiu Bulgaru, am inceput inregistrari cu poezii pe fond muzical si cu cantari crestine.

 

       Aveam un scop si aceasta dadea puls vietii mele. 

 

       Astfel ca a aparut  VA FI O ZI DE CANTEC, primul meu album solo, urmat de al doilea, CANTAND MA INCHIN (2002), impreuna cu primele videoclipuri realizate pe baza materialului audio: Harul ne-a venit de sus, Cantand ma inchin si Din toata inima.

 

       De Craciun, indiferent de timp, impulsionati de atata dragoste si daruire, mergeam si colindam tot orasul vestind venirea pe lume a unui Copil cu o asa mare insarcinare din partea Tatalui. Erau clipe de cer traite in prezenta lui Dumnezeu.

 

 Si am strans toate colindele pline de amintiri in COLINDE (2003). La casuta unde-i neaua, Copil iubit cu ochi senini si Tot in iesle sunt de asemenea si videoclipuri (2005).

 

       Eram insotiti si indrumati mereu practic din Cuvantul lui Dumnezeu de iubitul nostru, fr. Samuel, indrumatorul si sprijinul nostru pretios, al tinerilor.

 

     Am avut parte si de un lucrator destoinic in Lucrarea lui Dumnezeu, care ne invata cu atata pasiune si seriozitate tot ce tinea de muzica, V. Eftenaru. 

 

            In ciuda tuturor obstacolelor am crezut mereu ca Dumnezeu ma va insoti si imi va da toate resursele necesare stiind din Cuvantul Sau ca El nu dispretuieste inceputurile slabe. El priveste la inima, nu la ce izbeste privirea.    Frumusetea lucrarii incepute o vedeam atat eu, cat si cei din jur.

 

       In 2006, impreuna cu familia mea, am urcat in avion privind spre Canada, tara noastra adoptiva lasand  totul in urma atatea amintiri....

 

            Perioada de adaptare in Canada a fost usurata de atitudinea si afectiunea  altor copii ai lui Dumnezeu.

 

       M-am intors in Romania plina de sperante, entuziasm si atata dor fiind insotita de toti cei care iubeau lucrarea in care eram implicata, am lansat oficial CAT INCA-I HAR si CINE E CA TINE (2007). Atunci am inceput si colaborarea cu profesorul Marius Pop ale carui negative le apreciez enorm.

 

       Cu toata bucuria am trimis la radiouri si televiziuni toate roadele de pana atunci si L-am lasat pe Dumnezeu sa lucreze dupa Voia Sa.

 

       Anul 2008 ne-a adus al doilea copilas, Sebastien, care a produs multe schimbari in familie.

 

       In 2009 s-au indeplinit alte doua vise: CINSTESC NUMELE TAU, ISUSE si DOR SI GAND.

 

            Suntem in august 2013, cand acest site este reactualizat si adaug ca noutati:

 

-          noi videoclipuri realizate prin pasiunea mea de a exprima mesajul melodiilor si in imagini (Dor si gand; Isuse, dintre toti Te-aleg mereu; Sa nu pot, Doamne, sa ma las; Voi canta; Daca tu esti intrebat; Doamne, vreau pe-acest pamant; Cine mi-e Izvorul vietii)

 

-          un nou album, mult asteptat, DIN TINE AM VENIT, IUBIRE (2013), la care am lucrat cu multa daruire fiind insotita de cei care au ramas fideli acestei lucrari, carora le multumesc si spun ca Dumnezeu le va rasplati dupa fagaduintele Sale, caci El nu ramane niciodata dator.

 

       In concluzie, va marturisesc ca am parte de mare har sa Il insotesc pe Tatal Meu spre necunoscut si El sa imi arate ceea ce a pregatit pentru mine daca-L urmez in ascultare si imi valorific talantul primit.

 

       Mi-a dat o mare misiune si vreau sa indeplinesc Voia Sa.    Ii sunt recunoscatoare pentru multe, dar in special pentru regretatul compozitor crestin, Nicolae Moldoveanu, din repertoriul caruia interpretez cantari cu adevarat divine.

 

       Va invit sa ascultati si sa cantati impreuna cu mine aceste cantari, al caror mesaj duhovnicesc este si va fi apreciat de toti cei care indragesc muzica crestina si efectul produs prin lucrarea Duhului Sfant.

 

Cu aleasa pretuire, mereu alaturi de voi cantand,

 

Liliana